تبلیغات
مجربات طب سنتی - كماذریون

آدرس آی پی:
سیستم عامل:
نسخه: بیت
اندازه تصویر:

مجربات طب سنتی - كماذریون

مجرب ترین نسخه های طب سنتی،خواص گیاهان دارویی،دانلود فیلم و صوت آموزش طب سنتی،اخبارومقالات

به کانال تلگرام مجربات طب سنتی با 110 هزار عضو بپیوندید
@Tebesonati391
صفحه خانگی اضافه به علاقمندی ها نسخه ی موبایل
تبلیغات

تبلیغات

امکانات



معرفی سایت به دوستان

 
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:


Powered by ParsTools

نویسندگان

آمار

کل مطالب ارسالی:
کل نویسندگان:
بازدید امروز:
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل:
بازدید کل :
آخرین بازید :
آخرین بروزرسانی:

خوش آمدید لطفا برای حمایت از وبلاگ روی بنرهای تبلیغاتی کلیک کنید با تشکر
آپلود عکس
موضوع: خواص گیاهان دارویی | نویسنده: seyed
كماذریون‌
به فارسى«دان داروى تلخ»و«مانداروى تلخ»(شیرازى)و در كتب طب سنتى بانامهاى«كماذریوس»و«ماذریوس»و«كماذریون»و«بلوط الارض صغیر»نامبرده مى‌شود.به فرانسوى‌ e?erdnamreG و egavuas e?erdnamreG و en?ehc titeP و er?ewa eguaS و به انگلیسى‌ rednamreG و rednamreg dliW و kao dnuorG نامیده مى‌شود.گیاهى است از خانوادهء eataibaL نام‌علمى آن‌ .L syrdeamahc muircueT و مترادف آن‌ .maL silaniciffo.T و .hcneoM silaniciffo syrdeamahC مى‌باشد.



مشخصات

كماذریون گیاهى است علفى یا نیمه وحشى و چند ساله.برگهاى آن ریز خیلى شبیه‌برگ بلوط،متقابل،بیضوى ولى با بریدگى‌هاى عمیق،دندانه‌دار به رنگ سبز روشن‌در سطح زیرین و سبز تیره در سطح فوقانى و بسیار تلخ.گلهاى آن خوشه‌اى به رنگ‌قرمز روشن در اواسط بهار تا اواسط تابستان در انتهاى ساقه ظاهر مى‌شود.ساقهء آن‌خیلى كوتاه به بلندى تا  ٣٠  سانتیمتر.قسمت پایین ساقه كمى چوبى و قسمت بالاى‌ساقه سبز و نرم است.میوهء آن چهار قسمتى قهوه‌اى رنگ،دانهء آن ریزتر از دانهءانیسون و كمى تند است.ریشهء آن به رنگ ارغوانى است.این گیاه بیشتر در مناطق‌معتدل دنیا در جنگلهاى با سنگریزه و در دامنه‌هاى خشك مى‌روید و در جنگلهاى‌
خشك مركزى و جنوبى اروپا،شمال افریقا و آسیا و در ایران انتشار دارد.در ایران‌در مناطق مختلف البرز،مناطق شمال ایران در گرگان و بین بجنورد و آزادشهر،سیاه‌بیشه،پل زنگوله و كندوان و در گیلان در ایسپیلى ییلاق،رودبار و در آذربایجان‌در ارسباران و میشوداغ و در شاهرود و بسطام یزد مى‌روید.این گیاه خیلى موردعلاقه و جاذب زنبور عسل است چون گلهاى آن نوش فراوان دارد و خیلى معطّر است‌ولى در مراتعى كه از این گیاه به نسبت زیادى مى‌روید چراى علوفه در آن مراتع براى‌دام ممكن است خطرناك باشد.

تركیبات شیمیایى‌

از نظر تركیبات شیمیایى گیاه داراى یك مادهء تلخ،تانن،اسانس روغنى فرّار ویك مادهء رزینى به نام توكریورزین‌ ١ و مادهء رنگى به نام اسكوتلارین‌ ٢ و...مى‌باشد.

خواص-كاربرد


دیوسكوریدس دانشمند معروف یونانى عهد باستان این گیاه را چنین توصیف‌كرده است:«گیاهى است به قدر یك وجب.برگهاى آن ریز و از نظر شكل ورنگ پریدگى شبیه برگ بلوط و طعم آن بسیار تلخ،گل آن بنفش و ریز و تخم آن‌كوچكتر از تخم انیسون و ریشه یا بیخ آن ارغوانى رنگ است كه در پاییز به دست‌مى‌آید.محل رویش آن سنگلاخ مى‌باشد.پس از رسیدن گیاه را به‌طور كلى یعنى كلیهءاعضاى هوایى و ریشه آن را كنده و نگاه مى‌دارند كه برگ و تخم آن نریزد.دم‌كردهءگیاه با سرشاخهء گلدار آن خشك كنندهء زخمهاى سرطانى جراحت‌دار و اگر به قدریك مشت گشاده انگشت از گل زرد آن بگیرند و در حدود  ۴  گرم تخم رازیانه و  ٢ گرم زیره سفید به آن اضافه كنند و خوب در آب بپزند كه آب آن تبخیر و به صورت‌مرهم درآید و از آن ضماد بسازند،این ضماد براى تحلیل ورمهاى بلغمى درمواردى كه رو به ازدیاد است بسیار مؤثر مى‌باشد».

سایر حكما به‌طور كلى این گیاه را مدّر و مقوى مى‌دانند و در موردبیمارى‌هاى مزمن كبد و استسقا و ضعف مجارى هضم و سختى طحال و عسر البول یا
استرانگورى‌ ١ كه ادرار به سختى بیرون مى‌آید و استسقاى حاصل از این بیمارى‌عسر البول،مفید و بویژه گرد آن را در رفع تبهاى ربع سودمند مى‌دانند و دم كردهء آن‌را در دورهء نقاهت و ضعف تبهاى تیفوئیدى و كلیهء بیمارى‌هاى حادّى كه منجر به‌اختلال توانایى و فساد اعمال آلى بدن مى‌شود نافع مى‌دانند و غالبا دم كردهء گیاه‌مصرف مى‌شود.مقدار خوراك آن در حدود چند گرم است.در هند گیاه به عنوان‌مدّر،معرّق و تونیك مصرف مى‌شود.دم كردهء گیاه را با ریختن  ٢٠ - ١٠  گرم گیاه درهزار گرم آب جوش كه  ١۵  دقیقه ریز ریز بجوشد تهیه و خورده مى‌شود.

روش تهیهء عصارهء كماذریون:برگ خشك كماذریون  ١  واحد،آب مقطر جوش‌ ٨  واحد.برگها را نیم‌كوب كرده در  ۶  واحد از آب مدت  ١٢  ساعت دم مى‌كنند و آن‌را با فشار صاف مى‌كنند و مى‌گذارند ته‌نشین شود و باقیماندهء آب را روى تفاله آن‌ریخته و آن را نیز صاف مى‌كنند و دو صاف شده را مخلوط مى‌نمایند و در حمام‌ماریه به غلظت عصاره نرم قوام مى‌آورند.مقدار خوراك از این عصاره براى تقویت‌معده از  ١٠ - ٢  گرم است.

منبع: معارف گیاهی 4


برچسب ها: خواص كماذریون‌ ، زخمهاى سرطانى ، بیمارى‌هاى مزمن كبد ، ضعف مجارى هضم ، سختى طحال ، تبهاى تیفوئیدى ، ‌مدّر ، معرّق و تونیك ،




 
آپلود عکس


script language=