تبلیغات
مجربات طب سنتی - كاج بادامى‌

آدرس آی پی:
سیستم عامل:
نسخه: بیت
اندازه تصویر:

مجربات طب سنتی - كاج بادامى‌

مجرب ترین نسخه های طب سنتی،خواص گیاهان دارویی،دانلود فیلم و صوت آموزش طب سنتی،اخبارومقالات

به کانال تلگرام مجربات طب سنتی با 110 هزار عضو بپیوندید
@Tebesonati391
صفحه خانگی اضافه به علاقمندی ها نسخه ی موبایل
تبلیغات

تبلیغات

امکانات



معرفی سایت به دوستان

 
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:


Powered by ParsTools

نویسندگان

آمار

کل مطالب ارسالی:
کل نویسندگان:
بازدید امروز:
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل:
بازدید کل :
آخرین بازید :
آخرین بروزرسانی:

خوش آمدید لطفا برای حمایت از وبلاگ روی بنرهای تبلیغاتی کلیک کنید با تشکر
آپلود عکس
موضوع: خواص گیاهان دارویی | نویسنده: seyed
كاج بادامى‌
در ایران به نام«كاج چترى»و«كاج بادامى»شناخته مى‌شود.در كتب طب سنتى بانام«صنوبر انثى نوع صغیر»آورده شده است.به فرانسوى‌ reinip niP و nongip niP و losarap niP و به انگلیسى‌ enip enotS و enip enots nailatI و دانهء آن را به‌فرانسوى‌ nongiP و به انگلیسى‌ nonip,tuneniP نامند.گیاهى است از خانوادهء eaecaniP ،نام علمى آن‌ .L aenip suniP و مترادف آن‌ sisneiredam suniP مى‌باشد.


مشخصات


درختى است به بلندى  ٨ - ۵  متر،تاج آن كروى و چترى كه در انتهاى تنهء بدون‌برگ چند مترى آن قرار گرفته است.برگهاى آن سوزنى،همیشه سبز و طول برگهاى‌آن نسبتا دراز است.نر و مادهء گلهاى آن جدا مى‌باشند.گلهاى نر به صورت شاتونهاى‌دراز و آویزان در قاعدهء شاخهء یكساله و گلهاى مادهء آن به شكل شاتونهاى خیلى‌كوچك در انتهاى همان شاخه قرار گرفته است.میوهء آن مركب است و آن را سیب‌كاج یا مخروط كاج مى‌گویند و از فلسهاى چوبى تشكیل مى‌شود.هر فلس در سطح‌بالایى خود دو میوه و به عبارت بهتر دو دانه دارد كه با یك بال مجهز مى‌باشند ومعمولا دو سال طول مى‌كشد كه این میوه‌ها و دانه‌هاى آن برسند.دانه‌هاى كاج چترى‌درشت و مانند بادام مأكول است و به همین دلیل آن را كاج بادامى گویند.

این كاج بومى مناطق مدیترانه‌اى است و در خاكهاى شنى سیلیسى این مناطق‌مى‌روید.در ایران در شمال ایران وجود دارد.و رشد خوبى مى‌كند.تكثیر كاج فقطاز طریق كاشت دانهء آن است زیرا پاجوش و قلمه‌هاى آن نمى‌گیرد.معمولا كاج ازسن  ٢٠  سالگى شروع به میوه دادن مى‌نماید و میوه‌ها و دانه‌هاى آن با قوهء نامیه خوب‌است ولى عیب آن این است كه خیلى زود قدرت نامیهء خود را از دست مى‌دهد و براى‌كاشت همیشه باید از تخمهاى تازهء كاج كه حداكثر  ٢ - ١  سال از چیدن آنها گذشته‌باشد،انتخاب نمود و تخمهاى كهنهء كاج با درصد خیلى كمى سبز مى‌شوند.بادام یاچلغوزهء كاج بادامى داراى مغزى سفید و چرب است و طعم مطبوعى دارد.

تركیبات شیمیایى‌

در هریك صد گرم مغز بادام كاج بادامى خشك مواد زیر وجود دارد:
آب  ٣  گرم،انرژى  ۶٣۵  كالرى،پروتئین  ١٣  گرم،مواد چرب  ۶٠  گرم،میوه یا مخروطه كاج بادامى‌
هیدراتهاى كربن  ١٩  گرم،كلسیم  ١٢  میلى‌گرم،فسفر  ۶٠۴  میلى‌گرم،آهن  ۵ / ٢ میلى‌گرم،ویتامین‌ A 30 واحد بین المللى،تیامین‌ ١  ١ / ٢٨  میلى‌گرم،رایبوفلاوین‌ ٢  ٠ / ٢٣  میلى‌گرم،نیاسین‌ ٣ 4/5 میلى‌گرم.

خواص-كاربرد

تخم یا بادام كاج بادامى،گرم و خشك است ولى معتدلتر از پوست آن است.ازنظر خواص مسهل است و براى بیمارى‌هاى سینه و كلیه و مثانه قوى‌تر از حب صنوبراست.سایر خواص آن مانند حب صنوبر مى‌باشد كه در بخش درخت نوئل مشروحاآمده است.اسراف در خوردن تخم كاج بادامى مضر است و موجب دل‌پیچه وپیچیدگى روده‌ها مى‌شود،از این نظر باید آن را قبل از خوردن در آب گرم یا روغن‌كنجد حدود  ١٢  ساعت خیساند.

منبع: معارف گیاهی 3


برچسب ها: خواص کاج بادامی ، مسهل ، کلیه ، مثانه ،




 
آپلود عکس


script language=