تبلیغات
مجربات طب سنتی - كاج ایرانى‌

آدرس آی پی:
سیستم عامل:
نسخه: بیت
اندازه تصویر:

مجربات طب سنتی - كاج ایرانى‌

مجرب ترین نسخه های طب سنتی،خواص گیاهان دارویی،دانلود فیلم و صوت آموزش طب سنتی،اخبارومقالات

به کانال تلگرام مجربات طب سنتی با 110 هزار عضو بپیوندید
@Tebesonati391
صفحه خانگی اضافه به علاقمندی ها نسخه ی موبایل
تبلیغات

تبلیغات

امکانات



معرفی سایت به دوستان

 
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:


Powered by ParsTools

نویسندگان

آمار

کل مطالب ارسالی:
کل نویسندگان:
بازدید امروز:
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل:
بازدید کل :
آخرین بازید :
آخرین بروزرسانی:

خوش آمدید لطفا برای حمایت از وبلاگ روی بنرهای تبلیغاتی کلیک کنید با تشکر
آپلود عکس
موضوع: خواص گیاهان دارویی | نویسنده: seyed
كاج ایرانى‌
این كاج واریته‌اى از كاج حلب است.نام علمى آن‌ .ondeM aciradle suniP ومترادف آن‌ aciradle rav sisnepelah suniP مى‌باشد.این كاج اصولا بومى‌گرجستان است ولى چون چندین قرن است كه در مناطق مختلف ایران كاشته مى‌شودو انطباق كاملى با شرایط اقلیمى و آب و خاك ایران دارد،به نام«كاج ایرانى»یا«كاج‌تهران»معروف شده است.

خواص-كاربرد كاجها

تمام كاجهاى یادشده از نظر خواص دارویى كم‌وبیش شبیه كاج صنوبر است بااین تفاوت كه در مورد عده‌اى از آنها علاوه بر شاخه و برگ،بیشتر از جوانه‌ها براى‌امور درمانى استفاده مى‌شود.

جوانه‌هاى كاج وحشى و جوانه‌هاى كاج اطریش و سایر كاجها به‌طور دم‌كرده درموارد اختلالات حاصله در اثر كمبود ویتامین‌ C در بدن و همچنین در ناراحتى‌هاى‌روماتیسمى و ورم مزمن مثانه و اختلالات كلوروزى مصرف مى‌شود.جوانه‌هاى كاج‌وحشى یا كاج سیلوستر مدتها از شوروى به اروپا براى تهیهء دارو صادر مى‌شده است.

توضیح:كلوروز یك نوع كم‌خونى شدید است كه در اغلب دختران جوان بالغ‌دیده مى‌شود و ایجاد رنگ‌پریدگى متمایل به سبز مى‌نماید.

تهیهء دم‌كردهء جوانه‌هاى صنوبر و كاج وحشى: ٢٠  گرم جوانه‌هاى كاج وحشى رادر  ١٠٠٠  گرم آب جوش به مدت سه ساعت دم كنند و صاف نموده بگذارند ته‌نشین‌شود و صاف روى آن را برداشته بتدریج بنوشند.این دم‌كرده براى رفع و قطع‌ترشحات زیاد مهبلى و همچنین روماتیسم مصرف مى‌شود.

دم‌كردهء مدر جوانه‌هاى صنوبر و كاج وحشى: ٨  گرم جوانه‌هاى كاج را در یك‌لیتر آب جوش به مدت سه ساعت دم كرده و صاف نموده و  ۴۵٠  گرم آب انگور ویك گرم نیترات دوپطاس به آن بیفزایند و بتدریج میل كنند.
شربت جوانه‌هاى كاج وحشى و صنوبر:جوانه‌هاى كاج  ١٠٠  واحد،الكل  ۶٠ درجه  ١٠٠  واحد،آب صاف یك لیتر و قند به مقدار كافى.جوانه‌ها را مدت  ١٢ ساعت در الكل بخیسانند بعد در ظرف دربسته‌اى ریخته و آب جوش را روى آن‌بریزند و مدت شش ساعت دم كنند،بعد با فشار جزئى از پارچه‌اى رد كنند و با كاغذصاف نمایند و بعد از آن به نسبت دو برابر قند اضافه كنند و آن را در ظرف سربسته‌اى‌در حمام ماریه حل كنند.

دم‌كردهء جوانهء كاج به عنوان نوشابه: ٢٠  گرم جوانهء كاج را در  ١٠٠٠ گرم آب جوش براى مدت سه ساعت دم كنند و صاف نمایند.این دم‌كرده مانند سایردم‌كرده‌ها مقوى و محرك است و آن را به جاى آب مى‌توان نوشید.

سایر فرآورده‌هاى دارویى كاجها

سایر فرآورده‌هاى دارویى كاج عبارت‌اند از اولا تربانتینها كه در اثر ایجادشكاف در تنه و شاخه‌هاى انواع كاج بخصوص كاج وحشى و چند نوع دیگر به‌صورت شیرهء نباتى از درخت خارج مى‌شود و از نظر دارویى و طبى خواص وسیعى‌دارند كه در بخش تربانتینها در جلد ششم این كتاب مشروحا ذكر گردیده است.

ثانیا از كاجها قطران گیاهى گرفته مى‌شود كه در درمان انواع بیمارى‌ها وناراحتى‌ها بخصوص در استعمال خارجى كاربرد وسیعى دارند.

قطران گیاهى‌

«قطران گیاهى»به فرانسوى‌ lategev norduoG و به انگلیسى‌ raT و hctiP و دركتب طب سنتى و به عربى«قطران نباتى»مى‌نامند.موادى هستند رنگى و نیمه‌جامد وخمیرى كه از تقطیر خشك و یا از طریق ذغال كردن و به عبارت دیگر از احتراق‌ناقص چوب تنه و شاخه‌هاى ضخیم عده‌اى از درختان بویژه درختان خانوادهء كاج‌به دست مى‌آیند.قطرانى كه از طریق ذغال كردن و احتراق ناقص چوب به دست‌مى‌آید،به رنگ سیاه و نسبتا مایع است.این نوع قطران شامل نفتالین‌ ١ است و پس ازتقطیر آن یك باقیماندهء قابل ذوب و قابل گداز و قابل سیلان از خود به جاى مى‌گذاردو قطرانى كه از طریق تقطیر خشك چوب به دست مى‌آید به رنگ روشن و چسبنده‌بوده و داراى پارافین است.از قطرانى كه از طریق تقطیر چوب راش به دست مى‌آید،مادهء معروف كرئوزوت‌ ٢ را به دست مى‌آورند.

قطران درختان خانوادهء كاج را كه پس از استخراج به دست مى‌آید،همانطوركه‌در بخش سرو كوهى كاد شرح داده شده است،به مدت یك هفته به حالت سكون قرارمى‌دهند.در این مدت به سه قشر تقسیم مى‌شود.قشر تحتانى آن آب است و قشروسطى آن مواد مخلوط با قطران است و قشر فوقانى آن‌كه از همه سبكتر است روغن‌كاد مى‌باشد.روغن كاد را كه بردارند قسمت زیرین آن به‌هرحال قطران و آب است‌كه آب آن را جدا كرده قطران به دست مى‌آید.

قطران گیاهى ماده‌اى است به رنگ قهوه‌اى مایل به سیاه داراى حالت نیمه‌روان.
اگر در ظرف شیشه‌اى قشر نازكى از آن دیده شود،به رنگ قهوه‌اى مایل به قرمزشفاف است.قطران در مقابل هوا خشك شده و قشر خشك چسبنده‌اى ایجادمى‌نماید كه مصارف صنعتى وسیعى دارد.قطران گیاهى به مقدار كم در آب حل‌مى‌شود و رنگ آن زرد روشن میگردد.در الكل و اتر و اسانسها و قلیایى‌ها حل‌مى‌شود.تحت تأثیر حرارت ابتدا نرم مى‌شود و سپس به صورت مایع درمى‌آید.درحرارت  ١٠٠  درجه با شعلهء قرمزرنگى مى‌سوزد.

تركیبات شیمیایى‌

در قطران كاج به‌طور كلى مواد زیر یافت مى‌شود:
انواع كربورها و تعدادى اسید از جمله اسید استیك‌ ١ و انواع فنولها و استون‌ ٢ والكل متیلیك.

خواص-كاربرد

از نظر دارویى قطرانهاى گیاهى از روزگاران كهن مورد توجه حكماى طب سنتى‌بوده است.دانشمند و حكیم معروف رومى پلى‌نى قطران گیاهى را با اصطلاح‌پیكس لیكیدا نام برده است،تئوفراست آن را پیتا گفته و دیوسكوریدس آن راپیسااوریا نام برده است.

سابقا قطران كاج به مقدار كم در استعمال داخلى در موارد آغاز بروز سل و دربرونشیتهاى مزمن و براى رفع ناراحتى‌هاى آسكوربوتیك ناشى از كمبود ویتامین‌ C بدن و ناراحتى‌هاى مزمن مثانه به كار برده مى‌شد و مفید بوده است و در این قبیل‌موارد بیشتر از آب قطران استفاده مى‌شده است،ولى كاربرد وسیع آن در استعمال‌خارجى و موارد ناراحتى‌هاى جلدى و درمان اكزماى خشك و رفع شورهء سر بوده‌است و به عنوان مواد دافع عفونت و آنتى‌سپتیك مصرف مى‌شده است.
تهیهء قطران صاف‌شده:قطران نباتى را به مقدار موردنظر گرفته در ظرفى ریخته به‌آرامى حرارت مى‌دهند و با فشار از پارچه گذرانیده صاف مى‌كنند.
گلیسرهء قطران:قطران صاف‌شده  ١  واحد،گلیسرهء نشاسته  ٣  واحد،این دو را باهم‌مخلوط كنند.این گلیسره ضدعفونى‌كننده است و به عنوان مرهم جراحتهاى قانقرایایى‌و متعفن مفید است.
پوماد قطران:قطران صاف‌شده  ١  واحد،پیه ذوب‌شده  ٩  واحد،این دو را باهم مخلوط كرده نرم بكوبند،این مرهم براى جراحتهاى قانقرایایى مفیداست.

آب قطران گیاهى:قطران گیاهى  ۵  گرم،خاك‌اره چوب كاج صنوبر  ١۵  گرم،آب‌مقطر  ١٠٠٠  گرم.قطران و خاك‌اره را مخلوط كنند و آب را بیفزایند و پس از ٢۴  ساعت كه گاهى نیز به هم مى‌زنند ته‌نشین شده و صاف روى آن را برداشته با كاغذصاف كنند.این آب قطران را در سل ریه،سل حلقوم و برنشیت مزمن و سوزاك مزمن‌و ورم مثانه و براى پیشگیرى از بروز دمل فنجان فنجان مى‌خورند.این آب قطران رامى‌توان بتنهایى و یا با شیر یا شربت تولو میل نمود.

منبع: معارف گیاهی 3


برچسب ها: کاج - خواص کاج - سل - اگزمای خشک - مثانه - عفونت - قانقاریا - سوزاک ،




 
آپلود عکس


script language=