تبلیغات
مجربات طب سنتی - كولا

آدرس آی پی:
سیستم عامل:
نسخه: بیت
اندازه تصویر:

مجربات طب سنتی - كولا

مجرب ترین نسخه های طب سنتی،خواص گیاهان دارویی،دانلود فیلم و صوت آموزش طب سنتی،اخبارومقالات

به کانال تلگرام مجربات طب سنتی با 110 هزار عضو بپیوندید
@Tebesonati391
صفحه خانگی اضافه به علاقمندی ها نسخه ی موبایل
تبلیغات

تبلیغات

امکانات



معرفی سایت به دوستان

 
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:


Powered by ParsTools

نویسندگان

آمار

کل مطالب ارسالی:
کل نویسندگان:
بازدید امروز:
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل:
بازدید کل :
آخرین بازید :
آخرین بروزرسانی:

خوش آمدید لطفا برای حمایت از وبلاگ روی بنرهای تبلیغاتی کلیک کنید با تشکر
آپلود عکس
موضوع: خواص گیاهان دارویی | نویسنده: seyed
كولا
كولا به مغز دانه گونه‌هاى مختلف و متعدد و متنوع درختانى گفته مى‌شود كه‌درخت آن را به فرانسوى‌ reitaloK و به انگلیسى‌ aloK و یا aloC گویند.گیاهى است‌از خانوادهء eaecailucretS و داراى ارقام و گونه‌هاى مختلفى است كه معروفترین‌آنها در تجارت دارویى به شرح زیر مى‌باشد:
١ . .lgnE & ttohcS(.tneV)aditin aloC كه مرغوبترین دانه را مى‌دهد،داراى‌دانه‌هایى با مغز دولپه‌اى مى‌باشد.این رقم انواع مختلفى دارد كه عبارت‌اند از arbur aloC رقمى كه دانه‌هاى آن قرمزرنگ است و دیگرى‌ abla aloC رقمى كه‌دانه‌هاى آن سفیدرنگ است و سومى‌ atxim aloC كه بعضى از دانه‌ها سفید و بعضى‌قرمزرنگ است.حتى روى یك درخت لپه‌هاى داخل یك مغز نیز ممكن است‌دورنگ باشد.
توضیح:برخى از مدارك گیاه‌شناسى نام علمى این گیاه را چنین نیز مى‌نویسند reilavehC.A(.tneV)aditin aloC .
 ٢ .گونه‌ .lgnE te ttohcS(.vuaeB ed.lap)atanimuca aloC كه مغز دانهء آن‌بیش از دو لپه دارد و تا  ۶  لپه در هر مغز دیده مى‌شود.این‌گونه را در كتب طب سنتى بانام عربى آن«جوز الزنج»نام مى‌برند.



مشخصات

كولاها درختانى هستند با بلندى متوسط،برگهاى پهن نوك‌تیز با بریدگى‌هاى‌نامنظم.قسمت مورد استفادهء كولا دانهء آن است كه آن را aloc ed xioN نامند.دانه‌اى‌است به رنگ سفید یا قرمز.

تكثیر كولاها از طریق كاشتن بذر آن صورت مى‌گیرد.براى این كار بذر را درظرفهاى بامبو مى‌كارند و نهالهاى تولیدشده را در شروع فصل باران وقتى كه  ۵٠ - ۴٠ سانتى‌متر بلندى دارند،در مزرعه با فاصلهء ده متر از یكدیگر مى‌كارند.

درختان كولا بومى مناطق حاره افریقا مانند ساحل عاج،ساحل طلا،سیرالئون وگینه است و از آنجا به هندوچین و ماداگاسكار و آنتیلها رفته و انتشار یافته است.

تركیبات شیمیایى‌

از نظر تركیبات شیمیایى در دانهء كولا مقدار قابل ملاحظه‌اى(در حدود  ٢  درصد)كافئین وجود دارد.طبق بررسى‌هایى كه دكتر lekceH به عمل آورده است،اثرتحریكى مغز دانهء كولا تنها معلول وجود كافئین آن نیست بلكه در اثر داشتن‌كاتچین‌ ١ ،كولاتین‌ ٢ و كولاتئین‌ ٣ نیز مى‌باشد كه درعین‌حال موجبات حل شدن‌كافئین را نیز فراهم مى‌نمایند.به علاوه در دانهء كولا كمى در حدود  ٠ / ٠٢٣  درصدتئوبرومین‌ ۴ ،كمى تانن،0/5 درصد مواد چرب و قرمز كولا،یك اكسیداز و...

وجود دارد.در مغز دانهء كولا علاوه بر آلكالوئیدهاى یادشده مقدارى تانن،حدود ٠ / ۵  درصد مواد چرب،در حدود  ٣  درصد گلوكوز،در حدود  ٣۴  درصد نشاسته وحدود  ۶  درصد مواد پروتئیك وجود دارد و وجود مواد بالا موجب شده است كه به‌دانهء كولا جنبهء یك نوع مادهء غذایى داده شود.

وجود اكسیداز در دانهء كولا موجب مى‌شود كه خواص و تركیبات شیمیایى‌دانه‌هاى تازه با دانه‌هاى خشك متفاوت باشد.براى رفع این عیب معمول است كه‌دانه‌هاى كولا را در حالت تازگى استرلیزه مى‌كنند و پس از آن خشك مى‌نمایند.براى‌این كار دانه‌هاى تازهء كولا را در اتوكلاو قرار داده و حرارت اتوكلاو را سریعا از  ١۵ درجهء سانتى‌گراد به  ١١٠  درجهء سانتى‌گراد مى‌رسانند و پس از اینكه  ١٠ - ۵  دقیقه دراین درجه حرارت ماند درجهء حرارت را پایین مى‌آورند.با این روش اكسیداز از بین‌شاخهء گلدار درخت كولا
 ١ .میوه  ٢ .دانه‌
مى‌رود و با از بین رفتن اكسیداز دانه‌هاى كولا پس از خشك شدن،تغییرى در كیفیت‌آن حاصل نمى‌شود.

خواص-كاربرد

دانهء خشك كولا از نظر محرك بودن قوى‌تر از قهوه و چاى مى‌باشد و این‌خاصیت به علت وجود كافئین است كه در حدود  ٢  درصد در دانه وجود دارد.

آلكالوئیدهاى دیگر دانه كولاى تازه نظیر كولاتین و كولاتئین روى سیستم ماهیچه‌هااثر مى‌گذارند.طب جدید كولا را به عنوان مادهء ضد ناتوانى مؤثر و ضد از دست‌رفتگى‌قوا طرف توجه قرار مى‌دهد.دانهء كولاى خشك به صورت گرد،گرانول،خمیر یاقرص و تنطور و عصاره،خلاصه به انواع صور مختلف دارویى مصرف مى‌شوند.
دانه‌هاى تازهء كولا براى اشخاصى كه در اثر كار بدنى مواجه با خستگى فوق‌العاده‌مى‌شوند مانند راهپیمایى نظامى طولانى و یا دویدنهاى طولانى و كارهاى فیزیكى‌سخت بسیار مؤثر و مفید است.خوردن دانهء كولا از نفس‌نفس زدن جلوگیرى‌مى‌نماید به این جهت در مسابقات دو و دوچرخه‌سوارى از آن استفاده مى‌شود.كولادر عین حال كه نیرودهنده و مقوى قلب است ولى به‌هرحال باید توجه كرد كه‌مصرف زیاد آن موجب فلج حركات قلب و مرگ مى‌شود.زیرا خستگى را مخفى‌مى‌كند و اشتها را از بین مى‌برد و تحریكات عصبى را افزایش مى‌دهد.

مقدار خوراك مغز دانهء كولا به صورت گرد  ١٠ - ۵  گرم در روز و نوشابه كولا( ۶٠  گرم دانه در یك لیتر آب انگور)به مقدار  ١٠٠ - ٣٠  گرم در روز مصرف‌مى‌شود.

منبع: معارف گیاهی 3

برچسب ها: خواص کولا ، کافئین ، نیرو دهنده ، aloK ، جوز الزنج ،




 
آپلود عکس


script language=